lauantai 1. kesäkuuta 2013

Virallisesti kesä

Tänään se vyöryi ylitsemme kuin juhlatunnelmasta seonneena,  hymyillen koko naamallaan kuin lapsilauma lomalle lähdössä. Kesä. Se tuli ensin koululaiselle, jonka kanssa kävimme kirkossa päättämässä kevätlukukauden ja hakemassa todistuksen.
Sitten kesä teki pesänsä parvekkeelle. Pari päivää sitten vielä maalasin pientä puujakkaraa, tänään sain paikat valmiiksi. 


Olin toivonut, että vielä pari kesää sitten parvekkeella olleen muovisen leikkimökin tilalle jostain osuisi kohdalle
pieni valkoinen pöytä, joka olisi ulko- tai parvekekäyttöön tarkoitettu materiaaleiltaan, korkeudeltaan sellainen, että jalat mahtuisivat sen alle kahviteltaessa ja joka mahdollisesti taittomekanismin tai muun vastaavan vuoksi menisi varastoon pieneen tilaan. Lisäksi toivoin, että pöytä löytyisi alle viidelläkympillä. Täsmällinen lista toiveita toteutui! Tämä pöytä on Pentikin, ja myymälässä esillä ollut yksilö, mistä syystä sain sen erityisen halvalla.


Kukkia en viime vuonna raskauden viime metreillä kolmen viikon flunssan sairastettuani saanut parvekkeelle oikein laitettuakaan, siksikin kukat tänä vuonna  tuntuvat aivan kertakaikkisen ihanilta kaikissa punaisen sävyissä, monen lajin runsaudessa ja mitä erilaisimmissa ruukuissa loistaessaan. Tämän vuoden teemoja ovat pelargoniat, minulle aiemmin kokeilemattomat kukat rautayrtti, lumihiutale ja kesäleimukukka sekä kestopuualtaiden käyttäminen vain ruukkujen korokkeina. Omasta mielestäni asetelmistani tuli sopivan reheviä ja näyttäviä. Puoliboheemi viidakko on hyvä tavoitetila. Kukapa ei kesästä olisi haltioissaan?

4 kommenttia:

 1. Ihania kukia! :) Ja ihana pieni, joka ei kyllä voi olla noin iso tyttö jo... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kati! On se vaan...aika kuluu aivan liian nopeasti. Vastahan isoveli oli tuon ikäinen!

   Poista
 2. Minäkin olin tulossa sanomaan että ihanan näköinen kesä teillä ja iso pieni tyttö. Miksi muuten aina pienet lapset huomiodaan? Kyllä todistuspoikakin näyttää taas niin kasvaneelta ja onnelliselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Ouppa! Todistuspoika on onnellinen kesäloman alkamisesta ja siitä, että ensimmäinen kouluvuosi sujui hyvin.

   Poista