keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Kirjat sisustuksessa, vol 3

Kirjojen järjestely alkoi kirjahyllyn siivoamisella. Kannoin joitain kirjoja kirpparille ja otin sekä pokkareita että kaikkein suurikokoisimmat keittokirjat kokonaan hyllystä pois. Muutostöiden perimmäinen tavoite oli saada kirjoja paremmin esille, lähelle ja käyttöön, niin ettei yhdenkään kirjan löytäminen tai kaivaminen esiin olisi vaikeaa.Pikkuneidin sänky makuuhuoneessa on tilanpuutteen vuoksi haasteellinen sijoittaa. Ikkunan alla olevan patterin termostaatti työntyy ikkunaseinältä ulos, eikä pinnasänky mahdu siksi yhtään lähemmäs peräseinää. Pinnasängyn ja seinän väliin jäävä kolo muuttui jotenkin tarkoituksenmukaisemmalle, kun hain parvekkeella viimeiset vuodet majailleet Pentikin sisustustikkaat pinnasängyn ja seinän väliin lepopaikaksi keskeneräisille kirjoille ja lehdille. Tikkaan askelmat merkitsevät paikan, josta jatkan lukemista seuraavalla kerralla.


Toiselle puolelle parisänkyä olemme jättäneet reitin kulkua varten auki, samoin senkin ovet auetessaan tarvitsevat tilaa sängyn suuntaan.Reaktionopeutta testaavan hirvitaulun ostin syntymäpäivälahjaksi viime vuonna itse itselleni. Se oli niin sympaattinen, etten päässyt ohi!. Lipaston päälle on päätynyt paljon siivekkäitä, -maalaamani akvarelliperhoset, vanhat rosettirautaperhoset sekä rautakynttilänjalka riisutuin enkelinsiivin-, joten hirviaihe sopii joukkoon aivan yhtä hyvin kuin täytetyt eläimet biologianluokan lasikaappeihin.

Yöpöytää tilaan ei kummallekaan puolelle sänkyä enää mahdu. Miehen tavaroille löytyy laskupaikka senkin uumenista, minä taas sain näistä tikapuista kaipaamani paikan pienelle klipsillä kiinnitettävälle lukuvalolle.Valoa sänkyyn saatuani olen lukenut enemmän kuin vuosiin, siitä on tullut jokailtainen rutiini.Viimeinen makuuhuoneesta löytyviin kirjoihin liittyvä kokeilu oli kirjatelineen ostaminen kirpputorilta eurolla. Nyt saan akvarellimaalausoppaani esille ja auki jostain seuraavaan maalauskertaan houkuttelevasta kohdasta!


Olohuoneen kirjoista olisi vielä muutama kuva, mutta niistä lisää taas myöhemmin!

2 kommenttia:

 1. Ihanan siisti kirjahylly. Mulla on isoimpana ongelmana kirjahyllyssä se kaikki muu, mikä keräytyy kirjojen eteen... ;) Ja tuo kirjatikas on kiva idea. Aloin miettiä aika lailla erilaista tikasjuttua heti tuon kuvan nähtyäni. Hmm...

  Hirvitaulu on muuten ihan huippuhieno ja hauska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Kati! Mä haluan omistaa aika vähän kirjoja, kun niitä saa lainaamalla ja kierrättämälläkin, se lienee siisteyden ydin. Kaikki epämääräinen krääsä lienee myös noiden kankaalla peitettyjen moduulien suojissa :D. Tykkään hirvitaulusta itsekin, ja olin tyytyväinen haettuani pitkään turhaan sellaista E-taulua eli Schnellenin hakasia, mieluiten vanhana ja käytettynä.

   Poista