maanantai 20. toukokuuta 2013

Valkovuokkoja vihreän sävyillä

Meillä on onni asua lähellä merta ja suuria, vehreitä puolittain luonontilassa ja puolittain hoidettuina pidettyjä puistoalueita, jotka keväällä kukkivat valtoimenaan valkovuokkoja. Olemme tytön ja vaunujen kanssa kulkeneet kuuntelemassa pesänrakennuspuuhiensa lomassa iltakonsertteja pitäviä pikkulintuja siellä niin usein kuin vain suinkin olemme ehtineet. 

Linnunlaulua en osannut vangita akvarelliin, mutta valkovuokkoja piirtyi paperille lähes pelkästään vihreän sävyillä. Tätä maalatessa harjoittelin erityisesti sitä, että en maalannut noita kukkia ollenkaan vaan ainoastaan alueet kukkien ympäriltä, jolloin syntyivät myös terälehtien muodot. Postitin kuvasta kopion tänään Australiaan lähteneen paketin mukana, sillä  toivon kuvan tuovan muistoja Suomen toukokuusta siellä asuville miehen sukulaisille. Netin välityksellä kukat saavat onnittella kahta hyvää ystävää, jotka viettävät tänään syntymäpäiväänsä! Kuva aukeaa suuremmaksi uuteen ikkunaan sitä klikkaamalla.

Lyijykynäluonnos, akvarellivärit




2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Aamulla maalatessa ei ole katsos vielä kerinnyt väsähtää pyykkeihin tai tukan ja puuronkuuraukseen syöttötuolista ties kuinka monetta kertaa saman päivän aikana, -silloin on vielä mielentila otollinen herkkyydellekin :D !

      Poista